Over

Ontstaan van Stichting Buurthuis Maasstraat

In 1956 was er een gereformeerde predikant in Apeldoorn die het plan opvatte om een stichting op te starten t.b.v. het verspreiden van het woord van God en om invloed te hebben op het sociale gebeuren.

En op 29-06-1958 werd officieel Gereformeerde Stichting voor Buurthuiswerk opgericht.

In 1957 werd begonnen met de bouw aan de Oude Beekbergerweg. De gereformeerde stichting is rond midden jaren 80 overgegaan naar Stichting Wisselwerk om vervolgens op 04-02-1999 een zelfstandige stichting te worden onder de bezielende leiding van toenmalige voorzitter Jan Sangers.

Tot op de dag van vandaag heet het dan officieel Stichting Buurthuis Maasstraat.

In oktober 2018 heeft Buurthuis Maasstraat zijn 60 jarig bestaan gevierd.

Vandaag de dag staan we nog steeds klaar voor de mensen uit de buurt. We hebben een groot activiteitenaanbod en mogelijk tot het huren van een ruimte. De komende tijd willen we ons richten op verdere ontwikkeling van nieuwe activiteiten binnen de mogelijkheden van de buurt en de financiën.

Vrijwilligers

Stichting Buurthuis Maasstraat bestaat voornamelijk uit vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het Buurthuis niet bestaan.

We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Iedere mens heeft een talent die ingezet kan worden. Of u nu een activiteit wil komen aanbieden of bij een activiteit zou willen ondersteunen, uw hulp aanbieden bij het koken voor buurtbewoners of u juist iets in de vorm van sociaal media zou willen doen. Wij gaan graag in gesprek met u. Neem gewoon contact met ons op.

Het Bestuur

Buurthuis Maasstraat is een Stichting met een dagelijks bestuur, een locatie manager, een penningmeester en een beheerder. Het dagelijks bestuur overlegt maandelijks over de ontwikkelingen. 

Jan Veeneman

Voorzitter

Mattie Hambuckers

Technisch en facilitair gebouwbeheer

Alie Mulder

Projecten en activiteiten

John Langen

Projecten en technisch gebouwbeheer

Theo Huts

Secretaris

Judith Meedendorp

Penningmeester

Monica Zwart

Beheerder

Rosita Meyer

Locatie Manager